Dodatkowe informacje
Pakowane pod nadzorem grzyboznawcy nr 1480.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
1. Grzyby kilkakrotnie wypłukać i moczyć około 1 godz. w letniej wodzie.
Następnie gotować ok. 1/2 godz. i odcedzić. Grzyby pokroić w paseczki lub drobną kosteczkę.
2. Wywar zostawić.
3. Wywar oraz grzyby wykorzystujemy do sporządzania róznych smacznych potraw np.: zup, mięs, sosów, kapusty, farszów i wielu innych.
Adres producenta
Urszula Jedynak
32-050 Skawina,
ul. Bagienki 7a,
Polska
Adres zwrotny
Urszula Jedynak
32-050 Skawina,
ul. Bagienki 7a,
Polska
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1303 kJ/ 310 kcal |
Tłuszcze | 3,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 0,6 g |
Węglowodany | 24 g |
w tym cukry | 3,9 g |
Białko | 34 g |
Błonnik | 24 g |
Sól | 0,13 g |