Składniki
sok pomidorowy (24,9%)
pomidory (75%)
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Marka
Podravka
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Pomidory krojone w soku pomidorowym. Produkt pasteryzowany.
Cechy
dojrzewające w słońcu Południa
bez konserwantów
O marce
Podravka
Smaki kuchni śródziemnomorskiej
Przechowywanie
Po otwarciu przechowywać w lodówce do trzech dni.
Informacje o recyklingu
Opakowanie - Nadające się do recyklingu
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 111
Głębokość - 46
Szerokość - 87
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres zwrotny
Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
Polska
+48 22 427-30-10
podravka@podravka.pl
Logotypy stron trzecich - pozostały tekst
FSC - Mieszany, Tektura, FSC C014047
Adres kontaktowy
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
Polska
Kontakt
Podravka Polska Sp. z o.o.
Dodatki
konserwanty - Nie zawiera
Przepisy
Tagliatelle w pomidorach z mascarpone
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 20-25 minut.
390 g Pomidorów Krojonych Klasycznych Podravka
400 g makaronu Tagliatelle Podravka
150 g serka mascarpone
2 cebule
2 ząbki czosnki
Vegeta Natur
oliwa z oliwek
świeżo mielony pieprz
świeża kolendra
Przygotowanie:
1. Makaron Tagliatelle Podravka ugotować al dente (zgodnie z instrukcją na opakowaniu)
2. Cebulę i czosnek drobno posiekać, a następnie podsmażyć na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek. Dodać pomidory krojone Podravka. Smażyć ok 4-5 minut. Pod koniec dodać stopniowo serek mascarpone i doprawić do smaku Vegetą Natur oraz świeżo mielonym pieprzem.
3. Ugotowany makaron dodać do sosu i wymieszać.
4. Danie podawać na ciepło posypane świeżą kolendrą.
Kulinarna wskazówka:
Danie podawać najlepiej z mieszanką sałat skropioną dresingiem ziołowym.
Telefon kontaktowy
+48224273010
Pochodzenie
Origin Free Text - Kraj pochodzenia: Włochy
Adres dystrybutora
Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
Polska
Adres internetowy
podravka@podravka.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 107 kJ/26 kcal |
Tłuszcz | 0,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,05 g |
Węglowodany | 4,4 g |
w tym cukry | 3,7 g |
Białko | 1,4 g |
Sól | 0,375 g |