Składniki
przyprawy*
skrobia ziemniaczana*
aromaty
suszone warzywa 10,4 % (cebula*, czosnek* 3,3 %, por*)
*naturalne składniki
śmietanka w proszku* 3,5 % (z mleka)
sól
zioła 2,9 % (liść pietruszki*, oregano*, bazylia*, majeranek*, tymianek*)
mąka pszenna*
wędzony tłuszcz wieprzowy*
skrobia kukurydziana*
ekstrakt drożdży*
cukier*
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać: jaja, soję, seler, gorczycę.
Marka
Winiary
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kompozycja do przygotowania dania. Kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym.
Cechy
po prostu dobre!
z naturalnymi składnikami*
suszone z dbałością
*naturalne składniki
Opis produktu
Ten produkt powstał z suszonych składników. Suszenie pozwala w naturalny sposób zachować na dłużej smak i aromat warzyw, grzybów oraz ziół zebranych w szczycie sezonu.
O marce
W Winiary wierzymy, że zmiana zaczyna się od kuchni, dlatego codziennie pomagamy Wam w gotowaniu i niemarnowaniu.
Więcej na winiary.pl
Pozostałe informacje
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Jaja - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Soja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 174 902
www.winiary.pl
Adres zwrotny
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 174 902
www.winiary.pl
Adres kontaktowy
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Kontakt
Nestlé Polska S.A.
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 8
Szerokość na półce - 127
Wysokość na półce - 150
Waga od dostawcy
Waga brutto - 33
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Szerokość - 127
Wysokość - 150
Głębokość - 8
Przepisy
Lista Zakupów
- 500 g piersi z kurczaka
- 200 ml śmietanki (12 %)
Sposób przyrządzenia:
20 min., 4 porcje
1. Mięso pokrój w cienkie paseczki i podsmaż na gorącym oleju.
2. Zawartość torebki dokładnie wymieszaj z 200 ml śmietanki (12 %) i 200 ml zimnej wody i dodaj do mięsa.
3. Zagotuj ciągle mieszając.
4. Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Telefon kontaktowy
800 174 902
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie zawiera 4 porcje.
Recykling - pozostały tekst
Do żółtego kosza na plastik
Wyrzucaj odpowiedzialnie
Adres internetowy
www.winiary.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 g | Jeśli spożyjesz porcję: 1/4 przygotowanego dania (234 g) w porcji (234 g) | % RWS* w porcji |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 411 kJ | 963 kJ | 12 % |
Wartość energetyczna | 98 kcal | 229 kcal | 12 % |
Tłuszcz | 4,1 g | 9,7 g | 14 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,8 g | 4,2 g | 21 % |
Węglowodany | 2,9 g | 6,7 g | 3 % |
w tym cukry | 1,0 g | 2,3 g | 3 % |
Błonnik | 0,1 g | 0,2 g | - |
Białko | 12,3 g | 28,8 g | 61 % |
Sól | 0,52 g | 1,2 g | 10 % |
*RWS = Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
Opakowanie zawiera 4 porcje. | |||
Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka. |