Składniki
gałka muszkatołowa
pieprz czarny - 23 %
kolendra
czosnek granulowany - 4,2 %
papryka słodka
imbir
ziele angielskie
sól
liście laurowe
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Przyprawa do pasztetu. Mieszanka przyprawowa.
Cechy
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Dodatkowe informacje
Dawni królewscy pasztetnicy byli kulinarnymi wirtuozami, a pasztety specjalnościami z najwyższej półki. Sekret tego dania tkwi w idealnych proporcjach mięsa chudego i tłustego, podrobów i aromatycznych przypraw. Ale podobno najważniejsze jest masło - to ono sprawia, że prawdziwy pasztet smakuje niebiańsko.
Więcej inspiracji znajdziecie na:
Facebook: Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 145
Głębokość - 6
Szerokość - 111
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Dodatki
Dodatek MSG - Nie zawiera
Przepisy
Pasztet szlachecki z pieca
Składniki: 250 g mięsa wołowego, 450 g mięsa wieprzowego, 400 g podgardla, 200 g wątróbki, 1 kajzerka, 9 dużych jaj, 3 cebule, tłuszcz i bułka tarta do wysypania formy, 8 łyżeczek ostrego chrzanu, olej, 1 opakowanie Przyprawy do pasztetu Kamis.
Przygotowanie:
1. Wątróbkę usmaż na patelni. Pozostałe mięsa włóż do brytfanki i upiecz (na dno włóż wołowinę i wieprzowinę, a na wierzch podgardle). Pod koniec pieczenia dorzuć cebulę. Ostudź.
2. Kajzerkę namocz w sosie z pieczenia. Całość zmiel 3 razy, dodaj 4 jajka, przyprawę i dokładnie wymieszaj.
3. Wąską formę o długości 35 cm wysmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą, włóż zmielone mięso i dokładnie wygładź powierzchnię.
4. Pozostałe jajka ubij widelcem, dodaj chrzan, wymieszaj i wylej na pasztet. Piecz 1,5 godz. w temperaturze 160°C. Podawaj na zimno.
Kraj
Country of Origin - Poland
Pochodzenie
Origin Free Text - Wyprodukowano w Polsce
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 773 / 186 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 4,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,4 g |
Węglowodany | 19 g |
w tym cukry | 3,6 g |
Białko | 6,9 g |
Sól | 43,5 g |