Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Marka
Galeo
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Majeranek
Cechy
100% smaku i aromatu
Opis produktu
Majeranek wywodzi się z rejonu Morza Śródziemnego. Uprawiany był już w czasach starożytnych z uwagi na swoje walory przyprawowe i lecznicze. W średniowieczu stał się popularnym dodatkiem do likierów.
Majeranek Galeo ma korzenny smak i wyrazisty aromat. Polecany do przyprawiania potraw z kapusty (kapuśniak) i roślin strączkowych (zupa grochowa i fasolowa). Wyśmienicie wzbogaca smak wszelkich dań mięsnych, pasztetów, wędlin oraz potraw z dodatkiem grzybów.
O marce
Mistrzynie Domowych Kuchni zyskują z Galeo
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 170
Szerokość - 130
Głębokość - 6
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przepisy
Wątróbka cielęca z jabłkami
Danie dla 4 osób
Czas przygotowania: ok. 20 min.
- 600 g wątróbki cielęcej
- 3 łyżki mąki
- 2 jabłka
- olej
- 2 cebule
- sól
- produkty Galeo: 2 łyżeczki majeranku, pieprz czarny mielony
Wątróbkę pokroić w plastry grubości ok. 1,5 cm, oprószyć mąką i obsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Dodać krążki cebuli, pokrojone w cząstki jabłka, posypać majerankiem i całość dusić pod przykryciem ok. 5 minut. Wątróbkę przed podaniem doprawić solą i pieprzem. Podawać z bagietką lub ziemniakami z wody.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce.