Składniki
borowik szlachetny suszony
cukier
sól
przyprawy (GORCZYCA biała, kolendra, kminek (7 %), papryka słodka (6,5 %), czosnek (6 %), ziele angielskie, owoc jałowca)
rozmaryn
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa.
Cechy
z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
Pozostałe informacje
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Zawiera
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 110
Wysokość - 145
Głębokość - 6
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Dodatki
Dodatek MSG - Nie zawiera
Przepisy
Bigos
Przygotowanie 25 min
Gotowanie 2,5 godz.
Porcje 6
Składniki:
1,2 kg kiszonej kapusty
300 g wołowiny pokrojonej w kostkę o grubości ok. 2 cm
300 g wieprzowiny pokrojonej w kostkę o grubości ok. 2 cm
2 łyżki oleju
1 cebula pokrojona w grubą kostkę
2 liście laurowe Kamis
5 ziaren ziela angielskiego Kamis
5 ziaren pieprzu czarnego Kamis
sól do smaku
200 g kiełbasy pokrojonej w plastry
1 łyżka przyprawy do bigosu i potraw z kapusty Kamis
10 suszonych śliwek lub 3 łyżki powideł śliwkowych
1. Kapustę odciśnij, pokrój, zalej wodą. Po zagotowaniu, gdyby była za kwaśna, odlej sok (nie wylewaj), dolej wody, gotuj ok. 1,5 godziny.
2. Mięso obsmaż na patelni, przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj cebulę, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz, przykryj, piecz w piekarniku około 1 godziny w temperaturze 175 °C.
3. Kiełbasę obsmaż na patelni, dodaj do kapusty razem z mięsem i cebulą.
4. Dodaj przyprawę, suszone śliwki (lub powidła), dokładnie wymieszaj i gotuj około 1 godziny. W razie potrzeby, gdyby bigos był za mało kwaśny, dodaj soku z kapusty.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 81 - Papier i tektura/plastik
Opakowanie handlowe
GTIN - 02500193801029
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900084061285
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 977 / 234 (kJ / kcal) |
Tłuszcz | 9,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 22 g |
w tym cukry | 13 g |
Białko | 8,9 g |
Sól | 38,8 g |