Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki
cukier
przyprawy (cynamon (25 %), imbir (6,2 %), goździki, gałka muszkatołowa, kolendra nasiona, kardamon (2,2 %), pieprz czarny, ziele angielskie)
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa.
Cechy
intensywny korzenny smak
wystarcza na 300 g mąki
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji znajdziecie na: www.kamis.pl
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 145
Szerokość - 110
Głębokość - 5
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres kontaktowy
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Przepisy
Piernik
Czas przygotowania 20 min
Czas pieczenia 60 min
Porcje 8
Składniki:
100 g miękkiego masła
175 g cukru
2 jaja
100 ml miodu
1 łyżka zimnej wody
125 ml kwaśnej śmietany 18c%
250 g mąki pszennej
1 łyżeczka sody oczyszczonej Kamis
2 łyżeczki kakao
1 opakowanie Przyprawy do piernika Kamis
100 g bakalii (posiekanych orzechów włoskich, rodzynek, suszonej żurawiny)
75 ml mleka
100 g czekolady gorzkiej
Sposób przygotowania:
1. Masło utrzyj z cukrem.
2. Dodaj żółtka (białka odłóż), miód, wodę, śmietanę, mąkę (odłóż 1 łyżeczkę), sodę, kakao i przyprawę do piernika, wyrabiaj do uzyskania gładkiego ciasta.
3. Bakalie oprósz delikatnie mąką, dodaj do ciasta, wymieszaj.
4. Z białek ubij pianę, dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj.
5. Masę przełóż do podłużnej formy (ok 25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Piecz ok. 60 min w temperaturze 170 °C.
7. W rondelku podgrzewaj mleko z czekoladą mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.
8. Wystudzony piernik polej polewą czekoladową.
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900084202794
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1475 kJ / 351 kcal |
Tłuszcz | 4,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,8 g |
Węglowodany | 65 g |
w tym cukry | 50 g |
Białko | 3,2 g |
Sól | 0,06 g |