Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Składniki
papryka
oregano
rozmaryn
cebula
szałwia
czosnek
bazylia
Marka
Kotányi
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Przyprawa do pizzy, mieszanka przypraw.
Cechy
100 % naturalny smak
O marce
Kotányi
Zainspiruj się szeroką ofertą naturalnych ziół i przypraw! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat.
Zalecenia dla alergików
Jaja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 159
Szerokość - 103
Głębokość - 9
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
KOTÁNYI GmbH,
A-2120 Wolkersdorf,
PF 66,
Austria
dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Adres zwrotny
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Adres kontaktowy
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa
Kontakt
Kotányi Polonia Sp. z o.o.
Przepisy
Pizza Margherita
Dla 2 osób:
220 g mąki (typ 405, 550 lub 00), sól, 2 łyżki oliwy, 125 ml letniej wody, 1/2 opakowania suszonych drożdży, 250 g pomidorów w kawałkach, sól, pieprz, 1 szczypta oregano, ocet balsamiczny, 2 kulki mozzarelli, 2 łyżki przyprawy do pizzy Kotányi, 2 łyżki oliwy.
Przygotowanie:
Wymieszaj mąkę, sól i oliwę z oliwek. Suszone drożdże rozpuść w letniej wodzie, dodaj do ciasta i dobrze zagnieć.
Uformuj z ciasta 2 kule, przykryj i odstaw na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Pomidory zagotuj z solą, pieprzem, oregano i octem balsamicznym, aż staną się kremowym sosem.
Rozwałkuj 2 pizze, polej sosem, udekoruj kawałkami mozzarelli i dopraw przyprawą do pizzy. Piecz w piekarniku nagrzanym do 260°C przez 8 minut, do momentu kiedy ciasto będzie chrupiące.
Email kontaktowy
info.pl@kotanyi.com
Adres internetowy
www.kotanyi.com