Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Składniki
cukier
natka pietruszki
chili
cebula
owoc jałowca
papryka słodka
kminek
gorczyca biała
owoc kolendry
czosnek
sól
rozmaryn
cząber
majeranek
Marka
Prymat
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Przyprawa Grill klasyczny - suszona mieszanka przyprawowa.
Cechy
bez dodatku substancji konserwujących
bez dodatku glutaminianu sodu
Opis produktu
Warto wiedzieć
Marynując mięsa na grilla, pamiętam aby kawałki były jednakowej grubości. Wówczas będziesz mieć gwarancję, że marynata wchłonie się równomiernie we wszystkie kawałki.
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Gorczyca - Zawiera
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać zamknięte w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 63
Głębokość - 63
Wysokość - 141
Rodzaj opakowania
Typ - Opakowanie plastikowe
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
Adres kontaktowy
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Kontakt
Prymat Sp. z o.o.
Informacje o dodatkach: pozostały tekst
bez dodatku substancji konserwujących
Dodatki
Dodatek MSG - Nie zawiera
Przepisy
Hamburgery z grilla
Składniki:
- 800 g antrykotu wołowego,
- 2 łyżki Cebuli suszonej Prymat,
- 1 łyżeczka sosu sojowego,
- 1 łyżeczka octu balsamicznego,
- 1/2 opakowania przyprawy Grill klasyczny Prymat,
- 2-3 ząbki czosnku,
- 5 dużych pszennych bułek,
- Musztarda sarepska Prymat.
Przygotowanie:
Mięso zmielić z czosnkiem w maszynce. Dodać 3 łyżki musztardy, suszoną cebulę, sos sojowy, ocet balsamiczny oraz przyprawę Grill klasyczny. Wyrabiać przez kilka minut. Z mięsa uformować 5 płaskich kotletów, grillować po ok. 4-5 minut z każdej strony i odstawić na kilka minut. Bułki przeciąć na pół i podpiec chwilę na grillu. Spód bułek posmarować musztardą, położyć ulubione warzywa, mięso oraz przykryć górną połową bułek.
Więcej przepisów na:
www.DoradcaSmaku.pl
Telefon kontaktowy
+48324733833
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 892 kJ / 241 kcal |
Tłuszcz | 6,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 23 g |
w tym cukry | 12 g |
Białko | 7,7 g |
Sól | 37,6 g |