Składniki
przyprawy
skrobia kukurydziana
suszone warzywa 15,5 % (marchew, pasternak, ziemniaki, cebula, SELER, natka pietruszki)
barwnik (ryboflawina)
cukier
wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, inozynian disodowy)
sól jodowana (sól, jodan potasu)
Marka
Vegeta
Cechy
oryginalna
bogactwo smaku
z 279 g świeżych warzyw*
60 porcji
nie zawiera glutenu
bez dodatku konserwantów
bez dodatku aromatów
*279 g świeżych warzyw zostało użyte do wyprodukowania tego opakowania / opakowanie zawiera 27,9 g suszonych warzyw
Dodatkowe informacje
Konkurs
Nagroda główna 50 000 zł
co tydzień
2 000 zł
codziennie
500 zł
Konkurs trwa 20.10.23-29.02.24
Szczegóły i regulamin: www.tomiwsmak.pl
www.vegeta.pl
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Seler - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przyrządzania: Na jedną porcję (250 ml) gotowanej lub duszonej potrawy (zup, sosów, ryżu, warzyw i potraw mięsnych) dodać 1 łyżeczkę (3 g) Vegety na 5 minut przed końcem gotowania. Mięso lub potrawy rybne przed pieczeniem doprawić Vegetą według uznania.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia. Najlepiej spożyć przed: data z boku opakowania.
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
PODRAVKA d.d.
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja
Adres zwrotny
PODRAVKA d.d.
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja
Kontakt
PODRAVKA d.d.
Adres kontaktowy
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 36
Szerokość na półce - 72
Wysokość na półce - 159
Waga od dostawcy
Waga brutto - 182
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Szerokość - 72
Głębokość - 36
Wysokość - 159
Informacje dot. stylu życia
Produkt odpowiedni dla wegan
Bezglutenowy
Dodatki
Barwniki - Zawiera
Wzmacniacze smaku - Zawiera
MSG (glutaminian) - Zawiera
Przepisy
Pierś kurczaka z makaronem, serem gorgonzola
Składniki:
- 1 pierś kurczaka
- 2 łyżeczki Vegety
- pół łyżeczki słodkiej papryki
- 2 łyżki oleju
- pół słoika pomidorów suszonych
- 250 g makaronu spaghetti
- garść szpinaku
- 100 g sera gorgonzola
- garść orzechów włoskich
Przygotowanie: Kurczaka pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej, kurczaka doprawić Vegetą, papryką, mięso podsmażyć na złoty kolor. Dodać pokrojone w plastry suszone pomidory, dodać umyty szpinak, dusić 2 minuty, zdjąć z ognia. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron dodać na patelnię, wymieszać. Danie posypać pokruszonym serem gorgonzola i orzechami włoskimi. Smacznego!
Kraj
Kraj pochodzenia - Chorwacja
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 90 - Plastik/aluminium
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
60 porcji
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 662 kJ / 157 kcal |
tłuszcz | 0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
węglowodany | 27 g |
w tym cukry | 22 g |
błonnik | 5,0 g |
białko | 8,5 g |
sól | 56,9 g |