Składniki
sól jodowana (sól, jodan potasu)
przyprawy
barwnik (ryboflawina)
suszone warzywa 15,5% (marchew, pasternak, ziemniaki, cebula, SELER, natka pietruszki)
skrobia kukurydziana
wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, inozynian disodowy)
cukier
Marka
Vegeta
Cechy
oryginalna
bogactwo smaku
z 1240 g świeżych warzyw*
*1240 g świeżych warzyw zostało użyte do wyprodukowania tego opakowania / opakowanie zawiera 124 g suszonych warzyw
Opis produktu
- Nie zawiera glutenu
- Bez dodatku konserwantów
- Bez dodatku aromatów
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Seler - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przyrządzania: Na jedną porcję (250 ml) gotowanej lub duszonej potrawy (zup, sosów, ryżu, warzyw i potraw mięsnych) dodać 1 łyżeczkę (3 g) Vegety na 5 minut przed końcem gotowania. Mięso lub potrawy rybne przed pieczeniem doprawić Vegetą według uznania.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia. Najlepiej spożyć przed: data z boku opakowania.
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
PODRAVKA d.d.
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja
www.vegeta.pl
Adres zwrotny
PODRAVKA d.d.
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja
www.vegeta.pl
Adres kontaktowy
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja
Kontakt
PODRAVKA d.d.
Wymiary od dostawcy
Wysokość na półce - 194
Głębokość na półce - 59
Szerokość na półce - 92
Waga od dostawcy
Waga brutto - 809
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Wysokość - 194
Głębokość - 59
Szerokość - 92
Informacje dot. stylu życia
Produkt odpowiedni dla wegan
Bezglutenowy
Dodatki
Wzmacniacze smaku - Zawiera
Barwniki - Zawiera
MSG (glutaminian) - Zawiera
Przepisy
Złocisty kurczak nadziewany kaszą
Składniki:
- 1 kurczak
- 10 dag kaszy gryczanej
- 1 białko
- 1 jajko
- szklanka wody
- 5 dag masła
- 4 łyżeczki Vegety
- 3 ząbki czosnku
- słodka papryka
- natka pietruszki
- 3 łyżki oleju
Sposób przygotowania: Kurczaka natrzeć Vegetą, roztartym czosnkiem, papryką, skropić olejem, odłożyć w chłodne miejsce na ok. 2 godziny. Kaszę wymieszać z białkiem, podsmażyć na łyżce masła, dodać wodę i ugotować na sypko. Do ostudzonej kaszy dodać posiekaną pietruszkę, jajko i pozostałe masło. Kaszę doprawić Vegetą do smaku. Farszem nadziać kurczaka, zszyć otwór w tuszce. Do naczynia z pokrywą wlać olej, włożyć kurczaka, przykryć pokrywą i piec ok. 1 godziny, w temp. 180 ℃. Po godzinie odkryć kurczaka, zwiększyć temperaturę do 200 ℃ i piec ok. 15-20 minut, aż skórka się zrumieni. Wyjąć kurczaka z piecyka, przykryć folią, zostawić na ok. 15 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
266 porcji
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 90 - Plastik/aluminium
Adres internetowy
www.vegeta.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 662 kJ / 157 kcal |
tłuszcz | 0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
węglowodany | 27 g |
w tym cukry | 22 g |
błonnik | 5,0 g |
białko | 8,5 g |
sól | 56,9 g |