Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten.
Składniki
dekstroza
substancja słodząca: sacharyny
aromaty naturalne
*Złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) w Morzu Północnym (1), w Morzu Norweskim (2), w Morzu Celtyckim (3), w Skagerrak i Kattegat (8), w Morzu Irlandzkim (11), w Morzu Bałtyckim (13) za pomocą włoków pelagicznych (A), okrężnic (B), sieci skrzelowych i podobnych (C).
sól
rolmopsy 45% [marynowane płaty ze śledzia atlantyckiego 36% (Clupea harengus)*, (śledź, sól, regulator kwasowości: kwas octowy), ogórek konserwowy 9% (ogórek, ocet spirytusowy, cukier, sól)]
cebula marynowana
papryka konserwowa
ocet spirytusowy
ziarna gorczycy
woda
cukier
marchew gotowana
regulatory kwasowości: kwas octowy, octany sodu
Marka
Lisner
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Rolmopsy - marynowane płaty śledziowe ze skórą, zrolowane z ogórkiem, spięte patyczkami, w zalewie octowej. Zawiera cukry i substancję słodzącą.
Cechy
100% dziko żyjąca ryba
Zalecenia dla alergików
Ryba - Zawiera
Gorczyca - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 2
Maks. temp. °C - 7
Przygotowanie i stosowanie
Po otwarciu - produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 88
Wysokość - 124
Szerokość - 88
Rodzaj opakowania
Typ - Słoik
Adres producenta
Lisner Poznań sp. z o.o. sp.k.,
ul. Strzeszyńska 38/42,
60-479 Poznań
Adres zwrotny
Lisner Poznań sp. z o.o. sp.k.,
ul. Strzeszyńska 38/42,
60-479 Poznań
Adres kontaktowy
ul. Strzeszyńska 38/42,
60-479 Poznań
Kontakt
Lisner Poznań sp. z o.o. sp.k.
Dodatki
Substancje słodzące - Zawiera
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - *Złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) w Morzu Północnym (1), w Morzu Norweskim (2), w Morzu Celtyckim (3), w Skagerrak i Kattegat (8), w Morzu Irlandzkim (11), w Morzu Bałtyckim (13). Właściwe oznakowanie podobszaru połowu i kategorii narzędzia połowowego - patrz nadruk za datą terminu przydatności do spożycia.
Metoda połowu ryb - za pomocą włoków pelagicznych (A), okrężnic (B), sieci skrzelowych i podobnych (C)
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu po odsączeniu: |
---|---|
Wartość energetyczna: | 463 kJ / 111 kcal |
Tłuszcz: | 7,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 1,3 g |
Węglowodany: | 2,2 g |
w tym cukry: | 0,4 g |
Białko: | 9,6 g |
Sól: | 3,6 g |
Możliwe naturalne odchylenia |