Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać gluten
Marka
Cenos
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ryż basmati
Cechy
czas gotowania: 15 minut
Opis produktu
Ryż basmati to wyjątkowo aromatyczny gatunek ryżu, rosnący u podnóża Himalajów, uznawany za najlepszy ryż na świecie. Po ugotowaniu jego ziarenka są białe i sypkie. Znakomicie smakuje z daniami smażonymi i sałatkami.
O marce
Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 20 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina.
Polecamy również:
Cenos Ryż biały długi
Cenos Ryż naturalny brązowy pełnoziarnisty
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Informacje o recyklingu
Opakowanie - Nadające się do recyklingu
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 173
Szerokość - 143
Głębokość - 44
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres producenta
Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Adres zwrotny
Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Kontakt
Cenos Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 40
Wysokość na półce - 172
Szerokość na półce - 142
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Głębokość - 40
Wysokość - 172
Szerokość - 142
Przepisy
Kurczak w orientalnym sosie
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 50 minut.
Składniki: 3 filety z kurczaka, 2 czerwone papryki, 1-2 cm imbiru, duża cebula, 3 ząbki czosnku, masło 35 g, kostka rosołowa drobiowa, puszka krojonych pomidorów, śmietana 18% 100 ml, przecier pomidorowy 100 g, 1-2 łyżeczki curry, pół łyżeczki pieprzu cayenne, 2 łyżki octu winnego, sól.
Przygotowanie: Cebulę obieramy i drobno kroimy. Czosnek i imbir przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy cebulę, czosnek i imbir. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy curry i pieprz cayenne. Mieszamy i dolewamy ocet winny. Kostkę rosołową rozpuszczamy w wodzie, wlewamy na patelnię, a następnie dodajemy śmietanę, pomidory z puszki i przecier pomidorowy. Gotujemy przez kilka minut. Mięso i czerwoną paprykę kroimy w kostkę, solimy, podsmażamy na osobnej patelni. Następnie dodajemy do sosu i dusimy pod przykryciem przez kilka minut. Potrawę podajemy z ryżem.
Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Kraj pochodzenia: I - Indie, P - Pakistan
Adres internetowy
www.cenos.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu | % RWS* |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1471 kJ | 17 |
wartość energetyczna | 347 kcal | |
tłuszcz | 0,7 g | 1 |
w tym kwasy nasycone | 0,3 g | 2 |
węglowodany | 75 g | 29 |
w tym cukry | 0,2 g | <1 |
błonnik | 2,4 g | |
białko | 8,9 g | 18 |
sól | <0,01 g | <1 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |