Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać gluten
Marka
Cenos
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ryż biały długi
Cechy
czas gotowania: 15 minut
Opis produktu
Ryż biały ma długie, smukłe ziarna. Jest najpopularniejszym gatunkiem ryżu na świecie, lubianym przez wszystkich. Idealny do zup, dań mięsnych i warzyw.
O marce
Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 20 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina.
Polecamy również:
Cenos Ryż biały długi
Cenos Kasza gryczana prażona
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Informacje o recyklingu
Opakowanie - Nadające się do recyklingu
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 42
Wysokość - 172
Szerokość - 143
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres producenta
Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Adres zwrotny
Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Kontakt
Cenos Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Przepisy
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut.
Składniki: 2 filety z kurczaka, 3 nieduże papryki w różnych kolorach, pół cebuli, kilka plastrów ananasa z puszki, kilka łyżek soku z ananasa z puszki, łyżka przecieru pomidorowego, łyżka octu ryżowego lub winnego, mały kawałek imbiru (1-2 cm), sól, słodka papryka, oliwa lub olej do smażenia, łyżka mąki do zagęszczenia sosu.
Przygotowanie: Filety z kurczaka kroimy w kostkę, solimy i lekko podsmażamy, dodajemy posiekaną paprykę i cebulę. Wszystko smażymy przez chwilę, zdejmujemy z patelni. Na czystej patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy sok z ananasa i przecier pomidorowy, gotujemy przez 2-3 minuty, cały czas mieszając. Dodajemy wcześniej podsmażone składniki i pokrojonego ananasa. Doprawiamy solą, słodką papryką, octem i drobno startym imbirem. Dusimy na wolnym ogniu 10-15 minut. Jeśli sos jest zbyt rzadki, możemy go zagęścić mąką. Danie podajemy na białym ryżu.
Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Kraj pochodzenia: A - Argentyna, G - Grecja, I - Indie, K - Kambodża, P - Pakistan, S - Surinam, T - Tajlandia, U - Urugwaj, W - Włochy, V - Wietnam, B - Bułgaria
Adres internetowy
www.cenos.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu | %RWS* |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1449 kJ | 17 |
wartość energetyczna | 341 kcal | |
tłuszcz | 0,2 g | <1 |
w tym kwasy nasycone | 0,1 g | <1 |
węglowodany | 76,8 g | 30 |
w tym cukry | <0,5 g | <1 |
błonnik | 1,5 g | |
białko | 7,4 g | 15 |
sól | <0,01 g | <1 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |