Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać gluten
Marka
Cenos
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ryż naturalny brązowy pełnoziarnisty
Cechy
naturalne źródło błonnika - aż 13%*
czas gotowania: 30 minut
*13% błonnika w 100 g produktu
Opis produktu
Ryż pełnoziarnisty powstaje w wyniku usunięcia tylko najbardziej zewnętrznej łuski ziarna ryżu. Otrzymane ziarno jest pełnoziarniste, często zwane także naturalnym. Ryż ten jest znakomitym źródłem błonnika, którego ma aż 13%!* Wspaniale podkreśla smak mięs, ryb i warzyw. I choć gotuje się dłużej niż np. ryż biały, jego delikatny orzechowy smak i piękny brązowy kolor są wartym tego czasu doskonałym, kulinarnym doznaniem.
*13% błonnika w 100 g produktu.
O marce
Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 20 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina.
Polecamy również:
Cenos Ryż basmati
Cenos Kasza pęczak jęczmienny
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 143
Głębokość - 42
Wysokość - 173
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres producenta
Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Adres zwrotny
Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Kontakt
Cenos Sp. z o.o.
Oświadczenia żywieniowe
naturalne źródło błonnika - aż 13%
Adres kontaktowy
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Przepisy
Jambalaja warzywna
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut.
Składniki: pół małego kalafiora, pół bakłażana, pół paczki mrożonego groszku, fioletowa cebula, mała cukinia, słoik z kolbami minikukurydzy, 2 łyżki oleju, 2 łyżeczki przecieru pomidorowego, ząbek czosnku, kostka rosołowa warzywna, sól do smaku.
Przygotowanie: Bakłażana i cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Kolby minikukurydzy dzielimy na pół, cebulę kroimy w piórka, kalafior dzielimy na małe różyczki. Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy pokrojone warzywa, rozmrożony groszek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy 2-3 minuty, dodajemy przecier pomidorowy wymieszany z rozpuszczona kostką rosołową, dusimy kilkanaście minut na wolnym ogniu. Solimy do smaku. Warzywa podajemy lekko przemieszane z ryżem.
Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Kraj pochodzenia: A - Argentyna, G - Grecja, I - Indie, K - Kambodża, P - Pakistan, S - Surinam, T - Tajlandia, U - Urugwaj, W - Włochy, V - Wietnam, B - Bułgaria
Adres internetowy
www.cenos.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu | % RWS* |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1369 kJ | 16 |
wartość energetyczna | 324 kcal | |
tłuszcz | 2,1 g | 3 |
w tym kwasy nasycone | 0,4 g | 2 |
węglowodany | 61 g | 24 |
w tym cukry | <1 g | <1 |
błonnik | 13 g | |
białko | 8,5 g | 17 |
sól | <0,01 g | <1 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |