Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać gluten
Marka
Cenos
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ryż biały długi preparowany termicznie
Cechy
czas gotowania: 12 minut
Opis produktu
Ryż parboiled to ryż poddany specjalnej metodzie obróbki termicznej. Dzięki temu jego czas gotowania jest krótszy, a ziarna pozostają sypkie po ugotowaniu. Idealnie sprawdza się jako samodzielne danie, dodatek do mięs i składnik sałatek, tworząc doskonałe połączenie z warzywami i nie tylko.
O marce
Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 20 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina.
Polecamy również:
Cenos Ryż biały długi
Cenos Ryż naturalny brązowy pełnoziarnisty
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 172
Szerokość - 144
Głębokość - 46
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres producenta
Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Adres zwrotny
Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Kontakt
Cenos Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Wymiary od dostawcy
Wysokość na półce - 172
Szerokość na półce - 142
Głębokość na półce - 40
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Szerokość - 142
Wysokość - 172
Głębokość - 40
Przepisy
Łosoś w sosie koperkowym
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut.
Składniki: filet z łososia 600 g, mały brokuł, 3 marchewki, cytryna, pęczek koperku, kostka rosołowa drobiowa, 200 g śmietany 18%, 30 g masła, 2 łyżki mąki, 1 łyżka soku z cytryny, sól, pieprz.
Przygotowanie: Filet dzielimy na części, oczyszczamy, nacieramy sokiem z cytryny i solimy. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym, które przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego do 200°C piekarnika na 15 minut. Koperek myjemy i drobno siekamy. W garnku topimy masło, dodajemy mąkę i podsmażamy. Dodajemy ok. 200 ml bulionu. Mieszając, doprowadzamy do wrzenia i ściągamy z ognia. Dodajemy śmietanę, łyżkę soku z cytryny, koperek oraz doprawiamy solą i pieprzem. Warzywa myjemy, brokuł dzielimy na różyczki, marchewkę kroimy w talarki. Gotujemy na parze do miękkości. Łososia układamy na ryżu, polewamy sosem i otaczamy wianuszkiem warzyw.
Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Kraj pochodzenia: A - Argentyna, G - Grecja, I - Indie, K - Kambodża, P - Pakistan, BUR - Birma, T - Tajlandia, U - Urugwaj, W - Włochy, V - Wietnam, B - Bułgaria
Adres internetowy
www.cenos.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu | % RWS* |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1430 kJ | 17 |
wartość energetyczna | 337 kcal | |
tłuszcz | 0,3 g | <1 |
w tym kwasy nasycone | 0,1 g | 1 |
węglowodany | 74 g | 28 |
w tym cukry | <0,5 g | <1 |
błonnik | 5,2 g | |
białko | 7,3 g | 15 |
sól | <0,01 g | <1 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |