Składniki
Ser Camembert do zapiekania: 66% ser miękki camembert, mąka (pszenna); olej słonecznikowy; sól; przyprawy
Sos żurawinowy: 48% żurawina; cukier; woda; syrop glukozowo-fruktozowy; substancja żelująca: pektyny; stabilizator: mączka chleba świętojańskiego, guma ksantanowa; regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Zawartość opakowania
Ser Camembert do zapiekania 2 x 75 g = 150 g
Sos żurawinowy 2 x 25 g = 50 g
Marka
Alpenhain
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Back-Camembert panierowany i wstępnie zapieczony, schłodzony.
Sos żurawinowy.
Cechy
bez dodatków: barwników, konserwantów, wzmacniaczy smaku
Opis produktu
Wyśmienity ser z otoczony delikatną panierką, zapieczony na złocisty kolor. Baked Camembert to doskonała baza do przygotowania szybkiego i smacznego dania. Można go przyrządzać w piekarniku, na patelni, we frytkownicy. Świetnie smakuje z sosem żurawinowym, który jest dołączony do opakowania. Ser jest wyśmienity ze świeżą sałatą, orzechami i owocami. Ser produkowany jest z mleka krowiego, pasteryzowanego.
Pozostałe informacje
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Warunki przechowywania
Maks. temp. °C - 8
Min. temp. °C - 4
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze: +4°/+8°C
Zamknięte przechowywać w lodówce.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 152
Wysokość - 193
Głębokość - 31
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres producenta
ALPEHAIN Käsepezialitäten GmbH
Lehen 24
83539 Pfaffing
Bavaria
Niemcy
Phone +49 8039 402-0
Fax +49 8039 402-191
e-mail: export@alpenhain.de
www.alpenhain.de/international
Adres zwrotny
PPH Temar Sp. z o.o. Sp. komandytowa
ul. Tartaczna 34,
40-749 Katowice
www.temar.pl
Kontakt
PPH Temar Sp. z o.o. Sp. komandytowa
Adres kontaktowy
ul. Tartaczna 34,
40-749 Katowice
Opakowanie logistyczne
GTIN - 04003751012106
Adres internetowy
www.temar.pl
Adres dystrybutora
PPH Temar Sp. z o.o. Sp. komandytowa
ul. Tartaczna 34,
40-749 Katowice
www.temar.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza na 100 g* / Back-Camembert classic i sos żurawinowy: |
---|---|
wartość energetyczna | 1196 kJ / 287 kcal |
tłuszcz | 17 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7,4 g |
węglowodany | 21 g |
w tym cukry | 11 g |
białko | 12 g |
sól | 1,4 g |
* 100 g = 1 Back-Camembert i 1 porcja sosu żurawinowego |