Tekst dotyczący alergenów
PRODUKT BEZGLUTENOWY
Składniki
bakterie fermentacji mlekowej
sól
kultury bakterii Bifidobacterium BB-12
szlachetna pleśń Penicillium roqueforti
stabilizator chlorek wapnia
mleko pełne pasteryzowane
Marka
Lazur
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ser pleśniowy srebrzysty.
Cechy
delikatny i kremowy smak
bez konserwantów, prosty skład
Produkt polski
Poznaj Dobrą Żywność
wyprodukowano bez stosowania GMO
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Mleko - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +1°C do +6 °C
Warunki przechowywania
Maks. temp. °C - 6
Min. temp. °C - 1
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 102
Głębokość - 55
Szerokość - 55
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres producenta
LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
63-460 Nowe Skalmierzyce,
ul. Kaliska 44
serwis.konsumenta@lazur.pl,
www.lazur.pl
Adres zwrotny
LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
63-460 Nowe Skalmierzyce,
ul. Kaliska 44
serwis.konsumenta@lazur.pl,
www.lazur.pl
Kontakt
LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
Adres kontaktowy
63-460 Nowe Skalmierzyce,
ul. Kaliska 44
O producencie
Sery pleśniowe produkujemy od 1959
Informacje dot. stylu życia
Bezglutenowy
Dodatki
Składniki modyfikowane genetycznie - Nie zawiera
konserwanty - Nie zawiera
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Email kontaktowy
serwis.konsumenta@lazur.pl
Adres internetowy
www.lazur.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g: |
---|---|
wartość energetyczna | 1447 kJ/349 kcal |
tłuszcz | 30 g |
w tym kwasy nasycone | 20 g |
węglowodany | 1,8 g |
w tym cukry | 0 g |
białko | 18 g |
sól | 2,5 g |