Składniki
stabilizator chlorek wapnia
sól
mleko pełne pasteryzowane
kultury bakterii Lactobacillus acidophilus LA-5
szlachetna pleśń Penicillium roqueforti
barwnik karoteny
bakterie fermentacji mlekowej
Tekst dotyczący alergenów
PRODUKT BEZGLUTENOWY
Marka
Lazur
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ser pleśniowy złocisty.
Cechy
aksamitny, lekko mleczny smak
bez konserwantów, prosty skład
Produkt polski
Poznaj Dobrą Żywność
wyprodukowano bez stosowania GMO
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Mleko - Zawiera
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 1
Maks. temp. °C - 6
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +1°C do +6 °C
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 55
Wysokość - 103
Szerokość - 55
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres producenta
LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
63-460 Nowe Skalmierzyce,
ul. Kaliska 44
serwis.konsumenta@lazur.pl,
www.lazur.pl
Adres zwrotny
LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
63-460 Nowe Skalmierzyce,
ul. Kaliska 44
serwis.konsumenta@lazur.pl,
www.lazur.pl
Kontakt
LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
Adres kontaktowy
63-460 Nowe Skalmierzyce,
ul. Kaliska 44
O producencie
Sery pleśniowe produkujemy od 1959
Informacje dot. stylu życia
Bezglutenowy
Dodatki
Składniki modyfikowane genetycznie - Nie zawiera
konserwanty - Nie zawiera
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Email kontaktowy
serwis.konsumenta@lazur.pl
Adres internetowy
www.lazur.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g: |
---|---|
wartość energetyczna | 1447 kJ/349 kcal |
tłuszcz | 30 g |
w tym kwasy nasycone | 20 g |
węglowodany | 1,8 g |
w tym cukry | 0 g |
białko | 18 g |
sól | 2,5 g |