Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Ser Gouda to jeden z najstarszych serów dojrzewających typu holenderskiego o łagodnym smaku i wyrazistym aromacie. Jest skoncentrowanym i najlepszym źródłem niezbędnych dla organizmu związków mineralnych, wapnia i witamin (m.in. A, D, B2 i B12). 100 g sera pokrywa 100% dziennego zapotrzebowania na wapń. Ser GOUDA w plastrach jest idealny na kanapki, stanowi doskonałe uzupełnienie wykwintnych dań, jak również efektowną dekorację deski serów. To ser nie tylko na specjalne okazje, ale także przyjemność każdego dnia. Wygodne opakowanie z funkcją otwórz – zamknij pozwala dłużej cieszyć się oryginalnym smakiem i świeżością sera.
Składniki
mleko, sól, stabilizator-chlorek wapnia, kultury bakterii.
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 10 °C
Nazwa producenta
SM Mlekovita
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 1,6 g |
Zawartość białek | 25 g |
Cukry | 0 g |
Zawartość węglowodanów | 0 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 26 g |
Wartość energetyczna kJ | 1387 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 334 kcal |