Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Ser Morski z MLEKOVITY charakteryzuje się elastycznym miąższem oraz lekko pikantnym smakiem. Należy do grupy serów najpopularniejszych spośród konsumentów i ma uniwersalne zastosowanie: do kanapek, koreczków czy zapiekanek a także jest znakomitym dodatkiem do sałatek czy ozdobą wykwintnej deski serów.
Składniki
mleko, sól, stabilizator - chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik annato
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 10 °C
Nazwa producenta
SM Mlekovita
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 1,7 g |
Zawartość białek | 24 g |
Cukry | 0 g |
Zawartość węglowodanów | 0 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 16 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 25 g |
Wartość energetyczna kJ | 1333 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 321 kcal |