Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
POLSKI Z DZIURAMI to unikalnej jakości ser dojrzewający, który powstaje z polskiego mleka. Charakteryzuje się łagodnym smakiem właściwym dla serów typu holenderskiego oraz oczkami typowymi dla serów typu szwajcarskiego. Jest bogatym źródłem wapnia, który m.in. przyczynia się prawidłowego metabolizmu energetycznego, i białka, które pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i masy mięśniowej. Nie zawiera konserwantów. Odpowiedni dla osób na diecie bezglutenowej i wegetariańskiej. Doskonały na wykwintną deskę serów, jako samodzielna przekąska czy składnik przystawek i potraw. POLSKI Z DZIURAMI dostępny jest w wygodnej formie: 8 plastrów sera w opakowaniu typu otwórz – zamknij w nawiązującej do polskich tradycji szacie graficznej.
Składniki
Mleko, sól, kultury bakterii.
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 10 °C
Nazwa producenta
SM Mlekovita
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 1,2 g |
Zawartość białek | 26 g |
Cukry | 0 g |
Zawartość węglowodanów | 1,1 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 18 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 27 g |
Wartość energetyczna kJ | 1460 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 351 kcal |