Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Tradycja dobrego smaku sera Sokół kultywowana przez Mlekovitę od 1993 r. uwidacznia się w unikalnej recepturze oraz nietuzinkowym smaku i aromacie, który nowy wariant tego popularnego produktu zawdzięcza również procesowi wędzenia. Nazwa nawiązująca do jednego z najszlachetniejszych polskich ptaków podkreśla polskość, wyjątkowe walory i wysoką jakość wyrobu. Ser Sokół jest skoncentrowanym źródłem składników odżywczych: łatwo przyswajalnego białka, wapnia i fosforu. Idealny na kanapki, deskę serów, do tostów i innych zastosowań kulinarnych.
Składniki
mleko, sól, stabilizator -chlorek wapnia, kultury bakterii.
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 10 °C
Nazwa producenta
SM Mlekovita
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 1,4 g |
Zawartość białek | 25 g |
Cukry | 0 g |
Zawartość węglowodanów | 0 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 26 g |
Wartość energetyczna kJ | 1387 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 334 kcal |