Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Ser Tylżycki – cechuje go lekko kwaśny i lekko pikantny smak. Jest serem łagodnym, typu holenderskiego. Zawiera dużo wapnia, witaminy A, D i witamin z grupy B. 100 g sera pokrywa 100% dziennego zapotrzebowania na wapń. Stanowi świetny dodatek do kanapek i różnego rodzaju ciepłych oraz zimnych przekąsek. Nowoczesne opakowanie z funkcją otwórz – zamknij pozwala dłużej cieszyć się oryginalnym smakiem i świeżością sera. Wyróżniony znakiem Poznaj Dobrą Żwyność.
Składniki
mleko, sól, stabilizator-chlorek wapnia, kultury bakterii ,barwnik annato
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 10 °C
Nazwa producenta
SM Mlekovita
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 1,8 g |
Zawartość białek | 24 g |
Cukry | 0 g |
Zawartość węglowodanów | 0 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 16 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 24 g |
Wartość energetyczna kJ | 1296 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 312 kcal |