Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać soję.
Składniki
aromaty (zawierają mleko)
cukier
oleje roślinne całkowicie utwardzone (palmowy i kokosowy)
żelatyna
emulgator (mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
skrobie (skrobia ziemniaczana, skrobia pszenna)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
serwatka w proszku (z mleka)
syrop glukozowy
białka mleka
mleko odtłuszczone w proszku
Marka
Gellwe
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka do domowego przygotowania sernika.
Cechy
puszysty, delikatny
O marce
Gellwe Tradycja od 1985
Zapraszamy do Gellwe Krakowskiej Manufaktury Pyszności, w której Mistrzowie kulinarni godzinami opracowują i testują wyjątkowe receptury, żebyś Ty mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 30 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do pysznego jedzenia. Gellwe cała przyjemność po Twojej stronie!
Naturalnie Gellwe - gellwe.pl
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Dodatkowe informacje
www.gellwe.pl
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Mleko - Zawiera
Soja - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 208
Szerokość - 99
Głębokość - 60
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Adres zwrotny
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Adres kontaktowy
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Kontakt
FoodCare Sp. z o.o.
Przepisy
Sernik klasyczny
Do sernika:
- 600 ml schłodzonego mleka (ok. 2½ szklanki).
Do dekoracji:
- okrągłe biszkopty;
- galaretka Gellwe o smaku truskawkowym;
- owoce świeże lub mrożone.
1. Przygotuj sernik
Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko i wsyp zawartość opakowania. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 5 minut.
2. Przełóż masę
Masę przełóż do tortownicy o średnicy 24 cm, uprzednio wyłożonej biszkoptami. Wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę.
3. I gotowe!
Udekoruj owocami i zalej lekko tężejącą galaretką.
Sernik wzbogacony
- 500 ml schłodzonego mleka (ok. 2 szklanki);
- 2 serki homogenizowane waniliowe (po 150 g);
- okrągłe biszkopty;
- galaretka Gellwe o smaku truskawkowym;
- owoce świeże lub mrożone.
Przygotuj sernik
Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko i wsyp zawartość opakowania. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez 2-3 minuty. Następnie dodaj serki homogenizowane i miksuj jeszcze przez ok. 2 minuty. Wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę. Sernik udekoruj owocami i zalej lekko tężejącą galaretką.
Słodkiego dnia :)
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Ciasto można podzielić na 12 porcji po ok. 67 g.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2% tłuszczu, bez biszkoptów, galaretki i owoców w 100 g | Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2% tłuszczu bez biszkoptów galaretki i owoców w 1 porcji |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 608 kJ/144 kcal | 408 kJ/97 kcal (5%*) |
Tłuszcz | 4,3 g | 2,9 g (4%*) |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,6 g | 2,4 g (12%*) |
Węglowodany | 21,3 g | 14,3 g (5%*) |
w tym cukry | 17,4 g | 11,7 g (13%*) |
Białko | 4,9 g | 3,3 g (7%*) |
Sól | 0,15 g | 0,10 g (2%*) |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | ||
Ciasto można podzielić na 12 porcji po ok. 67 g. |