Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność glutenu i mleka.
Składniki
skrobie
aromat
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Sernix - dodatek do pieczenia sernika w proszku.
Cechy
puszysty i delikatny sernik
bez skrobi modifikowanych
na 1 kg twarogu
Opis produktu
Sernix Dr. Oetkera daje pewność, że Twój sernik zawsze się uda i będzie delikatny oraz puszysty:
- łatwe i szybkie zastosowanie
- ciasto zachowuje odpowiednią wilgotność i konsystencję
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 8
Wysokość - 163
Szerokość - 115
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Przepisy
Tradycyjny sernik domowy
Składniki:
- 5 jajek,
- 200 g cukru pudru,
- 1 kg twarogu trzykrotnie zmielonego,
- 2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Pomarańcza lub Cytryna Dr. Oetkera,
- 1 opak. Sernixa Dr. Oetkera,
- 150 g rozpuszczonego masła.
Z 5 jajek oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę z 1 łyżką cukru pudru. Do drugiej miski włóż żółtka, 1 kg zmielonego twarogu, pozostałą ilość cukru pudru, 2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Dr. Oetkera oraz Sernix Dr. Oetkera. Całość wymieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez 5 minut. Następnie dodaj rozpuszczone przestudzone masło i ponownie wymieszaj. Do masy serowej dodaj ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie połącz. Masę przełóż do wysmarowanej masłem i obsypanej mąką tortownicy o średnicy 24 cm. Piecz w nagrzanym do 170°C piekarniku przez około 70 minut. Po upieczeniu uchyl drzwiczki piekarnika i pozostaw sernik do ostudzenia, a następnie przełóż go do lodówki. Przed podaniem posyp sernik cukrem pudrem.
Telefon kontaktowy
801100700
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900437213019
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g po przyrządzeniu (ser twarogowy półtłusty): |
---|---|
Wartość energetyczna | 962 kJ/230 kcal |
Tłuszcz | 12 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 6,8 g |
Węglowodany | 17,1 g |
w tym Cukry | 13,7 g |
Białko | 13,2 g |
Sól | 0,13 g |