Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać gluten, soję oraz mleko.
Marka
Sante
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Siemię lniane.
Opis produktu
Siemię lniane należy do najbogatszych poznanych dotychczas źródeł wielu cennych składników m.in.: błonnika.
Dodatkowe informacje
Więcej przepisów znajdziesz na www.sante.pl
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Kleik z siemienia lnianego
Sposób 1:
2 łyżki siemienia lnianego zalej 1 szklanką wody i gotuj kilka minut na małym ogniu. Po tym czasie ostudź całość i przecedź przez sito.
Sposób 2:
2 łyżki siemienia rozdrobnij w młynku, zalej niewielką ilością wody, a gdy napęcznieje możesz dodać jeszcze 2 łyżki otrąb pszennych.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 35
Szerokość - 137
Wysokość - 193
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Sante sp. z o.o.
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa
Adres zwrotny
Sante sp. z o.o.
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa
Uwagi o produktach Sante prosimy kierować do Serwisu Konsumenta:
serwis@sante.pl
Adres kontaktowy
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa
Kontakt
Sante sp. z o.o.
Przepisy
Kuchnia Sante
Kanapki pycha!
Sposób przygotowania:
Nasiona lnu podgrzej na suchej patelni (pod pokrywką) na dużym ogniu bardzo krótko, często potrząsając patelnią aby ziarna się nie przypaliły. Po przestudzeniu ziarno rozbij (najlepiej w moździerzu) i wymieszaj z odrobiną soli. Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiczku. Tak przygotowanym produktem możesz posypywać swoje ulubione kanapki.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 5 - PP
Email kontaktowy
serwis@sante.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 2251 kJ / 546 kcal |
Tłuszcz | 44 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,4 g |
Węglowodany | 2,4 g |
w tym cukry | 1,4 g |
Błonnik | 26 g |
Białko | 22 g |
Sól | 0,11 g |
Witaminy: | |
Tiamina (wit. B1) | 1,6 mg (145 %)* |
Niacyna (wit. PP) | 8 mg (50 %)* |
Kwas foliowy | 87 µg (44 %)* |
Składniki mineralne: | |
Potas | 834 mg (42 %)* |
Magnez | 389 mg (104 %)* |
Fosfor | 613 mg (88 %)* |
Żelazo | 8,2 mg (59 %)* |
Cynk | 5,4 mg (54 %)* |
Wapń | 234 mg (29 %)* |
*% referencyjnej wartości spożycia dla osób dorosłych. | |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. |