Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać gluten, mleko i soję
Składniki
skórka pomarańczowa (49 %)
substancja konserwująca: dwutlenek siarki
cukier
syrop glukozowo-fruktozowy
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Marka
Bakalland
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Skórka pomarańczowa kandyzowana.
Cechy
idealna do wypieków
Dobra i polska firma
Opis produktu
Skórka pomarańczowa ma bardzo szerokie zastosowanie w cukiernictwie – jest nierozłącznym składnikiem serników, makowców, mazurków oraz innych tradycyjnych ciast.
Dodawana jest również do deserów i lodów. Starta skórka tworzy również bardzo ciekawe połączenie z daniami wytrawnymi, mięsami, sosami oraz sałatkami. Skórka pomarańczowa jest źródłem błonnika pokarmowego.
O marce
Bakalland to wiodąca w Polsce, specjalizująca się w produkcji wysokiej jakości produktów spożywczych. Dzięki dbałości o jakość surowców oraz nowoczesnym technologiom produkcji, marka zdobyła zaufanie konsumentów, oferując im zdrowe i smaczne produkty.
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Dwutlenek siarki / siarczyny - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o recyklingu
Opakowanie blistrowe - Not Recyclable
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 135
Głębokość - 25
Szerokość - 95
Rodzaj opakowania
Typ - Doniczka
Adres producenta
FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5,
00-446 Warszawa
Adres zwrotny
FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5,
00-446 Warszawa
Kontakt
FoodWell Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Fabryczna 5,
00-446 Warszawa
Kraj
Kraj pochodzenia głównego składnika - Włochy
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1309 kJ / 309 kcal |
tłuszcz | 0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
węglowodany | 75 g |
w tym cukry | 55 g |
błonnik | 3,4 g |
białko | 0,3 g |
sól | 0,25 g |