Kraj pochodzenia głównego składnika
Unia Europejska, Grecja, Hiszpania, Włochy
Opis marketingowy
Skórki pomarańczowe Helio to klasyczny dodatek do wyrobów cukierniczych, wypieków oraz innych potrwa kulinarnych. Intensywny, pomarańczowy kolor oraz trwała forma czynią z nich idealną ozdobę każdego ciasta. Świetnie sprawdzą się przy smażeniu własnej roboty pączków!
Składniki
Składniki: skórki pomarańczowe 58%, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Kraj pochodzenia skórek pomarańczy może być z różnych krajów UE
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
4 - 18 °C
Nazwa producenta
Helio S.A.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,4 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 5 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 70 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 76 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 1332 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 314 kcal/100g |