Opis marketingowy
To produkty otrzymane z owoców poddanych procesowi wysycenia cukrem. Dzięki odpowiedniej zawartości cukru długo zachowują swą jędrność, barwę oraz kształt. Owoce kandyzowane to produkty termo-stabilne; nie zmieniają swoich właściwości podczas zamrażania i zapiekania. Zastosowanie: kolorowa i naturalna dekoracja tortów, mas lodowych, ciast, deserów; dodatek do wyrobów cukierniczych, piekarskich i gastronomicznych; składnik mas lodowych; doskonałe do oblewania czekoladą.
Składniki
skórka pomarańczowa, cukier, syrop glukozowo - fruktozowy, regulator kwasowośi - kwas cytrynowy, substancja konserwująca - sorbinian potasu
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Nazwa producenta
PROSPONA SP. Z O.O.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 1,2 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 8,5 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 49 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 70 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 1308 |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 309 |
W porcji 25 g | |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 76 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 321 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 18 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 12 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 2,1 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 0,3 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0 g |