Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać jaja.
Składniki
mąka sojowa
środek do przetwarzania mąki - E 300
cukier
pomidory (suszone płatki instant) 2,2%
ekstrakt słodowy jęczmienny
sól
serwatka w proszku (z mleka)
mąka pszenna
czosnek 0,8%
drożdże
olej rzepakowy
zioła (bazylia, oregano) 0,2%
emulgator - E 472e
Marka
Mamut
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Tosty typu Grzanka - skorpor pomidorowy z ziołami i czosnkiem.
Cechy
do pochrupania
baza przekąsek
aromatyczny smak
opiekane w piecu
źródło błonnika
sposób na chrupiącą przekąskę
O marce
Spróbuj również
Mamut Chrupiące bułeczki skorpor czosnkowy
Mamut Chrupiące bułeczki skorpor pszenny
Dodatkowe informacje
Po więcej przepisów i inspiracji kulinarnych zapraszamy na:
www.mamutsa.pl
www.fb.com/mamutpolska
Zalecenia dla alergików
Jęczmień - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Jaja - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Soja - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w opakowaniu zamkniętym, w suchym i zaciemnionym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
Mamut Polska S.A.
ul. Jana Henryka Dąbrowskiego 104, lok. 3
60-576 Poznań
Zakład produkcyjny:
ul. Muchoborska 3
54-424 Wrocław
Adres zwrotny
Mamut Polska S.A.
ul. Jana Henryka Dąbrowskiego 104, lok. 3
60-576 Poznań
Kontakt
Mamut Polska S.A.
Oświadczenia żywieniowe
źródło błonnika
Adres kontaktowy
ul. Jana Henryka Dąbrowskiego 104, lok. 3
60-576 Poznań
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 180
Głębokość na półce - 70
Wysokość na półce - 210
Waga od dostawcy
Waga brutto - 200
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Głębokość - 70
Wysokość - 210
Szerokość - 180
Przepisy
Poczęstuj się!
Przepis na Skorpora zapiekanego z pomidorami, mozzarellą i szynką parmeńską
Składniki:
- Skorpory pomidorowe z ziołami i czosnkiem
- kilka plastrów szynki parmeńskiej
- ok. 200 g mozzarelli
- garść rukoli
- kilka pomidorków koktajlowych
- świeże zioła
- sól
Przygotowanie:
Na każdym Skorporze ułóż plaster szynki parmeńskiej. Następnie nałóż trochę rukoli oraz plaster mozzarelli. Na wierzchu poukładaj połówki pomidorków. Całość delikatnie dopraw solą i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1-2 minuty, aż mozzarella delikatnie się roztopi.
Gotowe zapiekanki podawaj ze świeżymi ziołami.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza na 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1569 kJ / 373 kcal |
Tłuszcz | 6,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Węglowodany | 68 g |
w tym cukry | 7,8 g |
Błonnik | 3,4 g |
Białko | 13 g |
Sól | 2,5 g |