Instrukcje dotyczące przygotowania
Przed ubiciem zalecamy schłodzić do minimalnej zalecanej temperatury.
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Śmietanka o zawartości 30 % tłuszczu idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju ciast, tortów, kremów i deserów. Wzbogaca również smak wielu zimnych i ciepłych potraw, takich jak sosy czy zupy.
Składniki
śmietanka pasteryzowana
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
1 - 8 °C
Nazwa producenta
Średzka Spółdzielnia Mleczarska Jana
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,09 g |
Zawartość białek | 2,2 g |
Cukry | 3,1 g |
Zawartość węglowodanów | 3,1 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 21 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 30 g |
Wartość energetyczna kJ | 1200 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 291 kcal |