Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać gluten, soję oraz mleko.
Marka
Sante
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Soczewica zielona.
Opis produktu
Soczewica jest jedną z najstarszych roślin uprawnych. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka. Soczewicę zieloną polecamy jako dodatek do potraw z kasz i ryżu oraz do sałatek, farszu do krokietów, past i zup.
Dodatkowe informacje
Więcej przepisów znajdziesz na www.sante.pl
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 24
Szerokość - 139
Wysokość - 196
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
SANTE sp. z o.o.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Adres zwrotny
SANTE sp. z o.o.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Uwagi o produktach Sante prosimy kierować do serwisu konsumenta:
serwis@sante.pl
Adres kontaktowy
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Kontakt
SANTE sp. z o.o.
Przepisy
Kuchnia Sante
Farsz z zielonej soczewicy
Składniki:
ugotowana soczewica, 1 cebula, jajko, przyprawy: sól, pieprz, majeranek, sos sojowy i inne przyprawy wg upodobania.
Sposób przygotowania:
Ugotowaną soczewicę przetrzyj przez sito lub zmiksuj. Dodaj podsmażoną, pokrojoną drobno cebulę, jajko, dopraw do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i majerankiem lub inną przyprawą ziołową. Dokładnie wymieszaj. W zależności od upodobań do farszu możesz dodać mielonego mięsa, chudego boczku, kwaszonej kapusty lub pieczarek. Tak przygotowaną masę użyj jako nadzienie do pierogów lub krokietów.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 5 - PP
Email kontaktowy
serwis@sante.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1302 kJ / 308 kcal |
Tłuszcz | 1,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 46 g |
w tym cukry | 1,2 g |
Błonnik | 8,9 g |
Białko | 24 g |
Sól | 0,03 g |
Witaminy: | |
Tiamina (wit. B1) | 0,41 mg (37 %)* |
Ryboflawina (wit. B2) | 0,27 mg (19 %)* |
Niacyna (wit. PP) | 6,4 mg (40 %)* |
Kwas foliowy | 110 µg (55 %)* |
Składniki mineralne: | |
Potas | 940 mg (47 %)* |
Fosfor | 350 mg (50 %)* |
Magnez | 110 mg (29 %)* |
Żelazo | 11 mg (79 %)* |
Cynk | 3,9 mg (39 %)* |
*% referencyjnej wartości spożycia dla osób dorosłych. | |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. |