Składniki
sok pomarańczowy (100 %) z soku zagęszczonego
Marka
Hortex
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Pomarańczowy sok 100 %. Z zagęszczonego soku. Pasteryzowany.
Cechy
źródło witaminy C
Opis produktu
Źródło kwasu foliowego.
Źródło witaminy C.
Witamina C i foliany przyczyniają się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Picie co najmniej 100 ml soku dziennie pomaga osiągnąć korzystny efekt dla zdrowia.
Pozostałe informacje
FSC - Mieszany, Tektura, FSC C014047
Przygotowanie i stosowanie
Przed otwarciem wstrząsnąć. Ewentualny osad jest naturalny i nie stanowi wady.
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem: data podana na górze opakowania. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
Informacje o recyklingu
Whole Packaging - Recyclable
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 245
Szerokość - 77
Głębokość - 73
Rodzaj opakowania
Typ - Carton
Adres producenta
Hortex Sp. z o.o.
ul. Mszczonowska 2
02-337 Warszawa
www.sokihortex.pl
Adres zwrotny
Hortex Sp. z o.o.
ul. Mszczonowska 2
02-337 Warszawa
www.sokihortex.pl
Adres kontaktowy
ul. Mszczonowska 2
02-337 Warszawa
Oświadczenia żywieniowe
Źródło kwasu foliowego.
Źródło witaminy C.
Kontakt
Hortex Sp. z o.o.
Oświadczenia zdrowotne
Witamina C i foliany przyczyniają się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Recykling - pozostały tekst
100 % opakowania nadaje się do recyklingu
Zużyte opakowanie - wyrzuć do żółtego
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900500025136
Adres internetowy
www.sokihortex.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 ml soku: |
---|---|
Wartość energetyczna | 191 kJ/45 kcal |
Tłuszcz | 0,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany | 10,6 g |
w tym cukry | 10,5 g |
Białko | 0,6 g |
Sól | 0,0 g |
Witamina C | 16 mg 20 %* |
Kwas foliowy | 15 µg 7,5 %* |
*%RWS - % referencyjnej wartości spożycia | |
Zawarte w soku cukry są cukrami naturalnie występującymi w owocach. |