Składniki
sól himalajska czarna 100% .
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Zastosowanie w kuchni :
Czarna sól jest tradycyjną przyprawą kuchni indyjskiej . Stosuje się ją do zup , dipów , sosów , marynat , przekąsek. Dodaje się ją również do dań z owoców . Jej ostro - słony smak przypomina jajka , co z pewnością docenią wegetarianie i weganie.
Zastosowanie w kosmetyce :
Czarną sól dodaje się do płukanek , zdrowotnościowych kąpieli , moczenia stóp , okładów na zwichnięcia czy miejsca po stłuczeniach. Dzięki zawartości siarki doskonale nadaje się do przemywania różnego rodzaju zmian skórnych.
Zalecenia :
Według Światowej Organizacji Zdrowia dzienne spożycie soli przez osoby dorosłe nie powinno przekraczać 5g na dobę.
Kraj
Kraj pochodzenia - Pakistan
Adres producenta
Vita Natura Roman Skrzypczak
ul. Akacjowa 29
62-023 Gądki
Adres zwrotny
Vita Natura Roman Skrzypczak
ul. Akacjowa 29
62-023 Gądki