Składniki
chlorek sodu (74,0%),
chlorek potasu (24,7%),
węglan magnezu,
jodek potasu
Opis produktu
Sól o obniżonej zawartości sodu jodowana - jest środkiem spożywczym zastępującym tradycyjną sól kuchenną.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Przeznaczona jest do powszechnego stosowania, a szczególnie dla osób , których dieta wymaga ograniczonego spożycia sodu. Niezastąpiona także w diecie uzupełniającej niedobory potasu i jodu.
Dodaje się do potraw w ilości odpowiadającej zwykłej soli kuchennej.
Adres producenta
P.P.H "MANAVITA"
85-303 Bydgoszcz,
ul. Piękna 13
tel./fax (0-52) 58 11 784
Adres zwrotny
P.P.H "MANAVITA"
85-303 Bydgoszcz,
ul. Piękna 13
tel./fax (0-52) 58 11 784
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 0 |
tłuszcz | 0 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 |
węglowodany | 0 |
w tym cukry | 0 |
błonnik | 0 |
białko | 0 |
sód | 29,0 g |
potas | 12500 mg - 625%ZDS* |
magnez | 360 mg - 96% ZDS* |
jod | 2300 µg - 1533% ZDS* |
*= zalecane dzienne spożycie |