Składniki
sól kamienna
substancja przeciwzbrylająca: E 536
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Marka
Prymat
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Sól kamienna niejodowana do przetworów.
Opis produktu
Sól kamienna jest używana do konserwowania żywności już od najdawniejszych czasów. Jest doskonała do przygotowywania przetworów takich, jak ogórki czy kapusta kiszona.
Sól kamienna naturalnego pochodzenia*
*Jest produktem naturalnego pochodzenia, o wysokim stopniu czystości, wydobywanym w kopalniach soli i pochodzi ze złóż sprzed około 250 mln lat. Nie jest poddawana żadnej obróbce chemicznej. Z uwagi na swoje naturalne pochodzenie może mieć barwę całkowicie białą, ale także szarawą lub różową.
Oferując sól kamienną, Prymat stawia na sól naturalnego pochodzenia.
Dodatkowe informacje
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradca smaku.pl
Zalecenia dla alergików
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Adres zwrotny
Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
www.prymatgroup.pl
+48/32/47 33 833
Kontakt
Prymat sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 65
Wysokość na półce - 180
Szerokość na półce - 90
Waga od dostawcy
Waga brutto - 1004
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Wysokość - 180
Szerokość - 90
Głębokość - 65
Przepisy
Użyj do domowych przetworów
Ogórki kiszone i małosolne
Składniki: ok. 3 kg ogórków gruntowych (wystarcza na 6 słoików o pojemności 1 l), Sól kamienna do przetworów Prymat, Mieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnych Prymat.
Sposób przygotowania:
Przygotować zalewę, rozpuszczając sól w gorącej wodzie (1 czubata łyżka stołowa soli, tj. 20 g na każdy 1 l wody). Do słoików o pojemności 1 l wsypać 1 czubatą łyżkę mieszanki do ogórków (ok. 7 g). Następnie ułożyć w każdym ze słoików umyte ogórki i zalać przygotowaną wcześniej zalewą. Słoiki przeznaczone na ogórki małosolne przykryć ściereczką i pozostawić na około 2-3 dni w temperaturze otoczenia. Słoiki przeznaczone na ogórki kwaszone zakręcić szczelnie zakrętką i pozostawić w chłodnym miejscu przez kilka tygodni.
Telefon kontaktowy
+48/32/47 33 833
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 5 - PP
Recykling - pozostały tekst
Dbamy o środowisko, dlatego do produkcji tego opakowania użyto folii monomateriałowej, która nadaje się do recyklingu.
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl