Składniki
czerwona papryka (41%),
oliwa z oliwek (21%),
ser ricotta solona [(serwatka z mleka owczego, sól) (15%)],
dekstroza,
cebula,
podwójny koncentrat pomidorowy,
ser owczy dojrzewający Pecorino Romano ChNP [(mleko owcze, sól, podpuszczka) (2%)],
sól,
skrobia kukurydziana,
regulator kwasowości : kwas mlekowy,
cukier,
ostra papryczka (0,05%),
oregano.
Dodatkowe informacje
Produkt pasteryzowany.
Przechowywanie
Po otwarciu przechowywać w lodówce przez 5 dni.
Przygotowanie i stosowanie
Do porcji pesto dodać 2 łyżki gorącej wody i trochę oliwy z oliwek, wymieszać z gorącym makaronem. Nie podgrzewać ani nie gotować . Sos można spożywać na zimno np. z chlebem.
Kraj
Kraj pochodzenia - Włochy
Rodzaj opakowania
Typ - Słoik
Adres producenta
Colussi S.p.A.
via G. Spadolini 5,
20141 Milano w zakładzie:
Via M. Pasubio,
37-18027 Chiusanico (IM ) Italia