Tekst dotyczący alergenów
Bezglutenowy
Składniki
ocet winny
oregano 0,07 %
odtworzony czosnek 3,7 %
pulpa pomidorowa 13 %
czerwone wino 3 %
cukier
koncentrat pomidorowy 26 %
sól
odtworzona cebula
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
pietruszka 0,45 %
woda
Marka
Barilla
Opis alternatywny
Optimised Product Description - Barilla Aglio Sos pomidorowy z czosnkiem czerwonym winem i ziołami 400 g
Opis produktu
100% włoskich pomidorów w połączeniu z czosnkiem i ziołami - idealny, prosty i aromatyczny sos gotowy do spożycia lub baza do sosów mięsnych. Jak wszystkie inne sosy Barilla, również i ten produkowany jest bez dodatku konserwantów i barwników Oprócz czosnku, znajduje się w nim pietruszka i oregano, które dają mu niepowtarzalny charakter.
O marce
Barilla to włoska, rodzinna firma spożywcza, która została założona w 1877 roku. Obecnie jesteśmy już międzynarodową Grupą, obecną w ponad 100 krajach.
Jesteśmy światowym liderem na rynku makaronów i gotowych sosów w Europie kontynentalnej, produktów piekarniczych we Włoszech i chrupkiego pieczywa w Skandynawii.
Grupa Barilla jest uznawana na całym świecie jako symbol włoskiej wiedzy specjalistycznej.
Pozostałe informacje
375 ml e
Dodatkowe informacje
www.barilla.com
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Przechowywanie
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni. Najlepiej spożyć przed: Patrz wieczko.
Informacje o recyklingu
Whole Packaging - Recyclable
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 75
Szerokość - 75
Wysokość - 136
Rodzaj opakowania
Typ - Słoik
Adres producenta
Barilla G. e R. Fratelli
Società per Azioni
Via Mantova, 166
43122 Parma
Italy
Adres zwrotny
Barilla G. e R. Fratelli
Società per Azioni
Via Mantova, 166
43122 Parma
Italy
Kontakt
Barilla G. e R. Fratelli
Adres kontaktowy
Società per Azioni
Via Mantova, 166
43122 Parma
Italy
Informacje dot. stylu życia
Bezglutenowy
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza g 100 |
---|---|
Wartość energetyczna kJ | 193 |
Wartość energetyczna kcal | 46 |
Tłuszcz g | 0,8 |
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone g | 0,2 |
Węglowodany g | 6,9 |
w tym: cukry g | 5,5 |
Błonnik g | 2,2 |
Białko g | 1,7 |
Sól g | 0,725 |