Składniki
pulpa pomidorowa 82 %
sól
olej słonecznikowy
pietruszka
czosnek
cukier
koncentrat pomidorowy 7,9 %
czerwona papryka
papryka chili 0,1 %
Tekst dotyczący alergenów
BEZGLUTENOWY
Marka
Barilla
Opis alternatywny
Optimised Product Description - Barilla Arrabbiata Sos pomidorowy z papryką chili 400 g
Opis produktu
Pikantna świeżość papryczek peperoncino rozgrzewa smak dojrzewających na słonecznych polach pomidorów. To właśnie sos Arrabbiata, przygotowany zgodnie z tradycją bez dodatku konserwantów i gotowy do podania z makaronem, nadając mu zdecydowany charakter.
Najlepszym makaronem do delektowania się wszystkimi niuansami sosu Arrabbiata jest poręczna forma Penne Rigate. Aby wydobyć pełnię smaku, zalecamy podgrzanie przed podaniem.
O marce
Barilla to włoska, rodzinna firma spożywcza, która została założona w 1877 roku. Obecnie jesteśmy już międzynarodową Grupą, obecną w ponad 100 krajach.
Jesteśmy światowym liderem na rynku makaronów i gotowych sosów w Europie kontynentalnej, produktów piekarniczych we Włoszech i chrupkiego pieczywa w Skandynawii.
Grupa Barilla jest uznawana na całym świecie jako symbol włoskiej wiedzy specjalistycznej.
Pozostałe informacje
380 ml e
Dodatkowe informacje
www.barilla.com
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Zawiera
Przechowywanie
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni. Najlepiej spożyć przed: patrz wieczko.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 75
Wysokość - 136
Głębokość - 75
Rodzaj opakowania
Typ - Słoik
Adres producenta
Barilla G. e R. Fratelli
Società per Azioni
Via Mantova, 166
43122 Parma
Italy
Adres zwrotny
Barilla G. e R. Fratelli
Società per Azioni
Via Mantova, 166
43122 Parma
Italy
Adres kontaktowy
Società per Azioni
Via Mantova, 166
43122 Parma
Italy
Kontakt
Barilla G. e R. Fratelli
Waga od dostawcy
Waga brutto - 608
Informacje dot. stylu życia
Bezglutenowy
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza g 100 |
---|---|
Wartość energetyczna kJ | 250 |
Wartość energetyczna kcal | 60 |
Tłuszcz g | 3,1 |
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone g | 0,3 |
Węglowodany g | 5,5 |
w tym: cukry g | 5,0 |
Błonnik g | 2,2 |
Białko g | 1,4 |
Sól g | 1,0 |