Składniki
Przecier pomidorowy 59%,
woda,
cebula,
cukier,
bazylia 2,6%,
ocet jabłkowy,
czosnek 1,7%,
sól,
olej rzepakowy,
sok z cytryn,
aromaty naturalne,
błonnik cytrusowy,
ekstrakt papryki,
oliwa z oliwek 0,1%.
Dodatkowe informacje
Przecier pomidorowy i bazylia pochodzą z UE i spoza UE.
Opis produktu
Sos pomidorowy do spaghetii "Makłowicz i synowie" to klasyczny sos pomidorowy z wybijającymi się aromatami bazylii, czosnku i oliwy.
Delikatny aczkolwiek konkretny w odbiorze, wzorowo sprawdzi się jako baza do past, lasange i pizzy.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać: seler, soję, gluten (z pszenicy, z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę, nasiona sezamu.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 48 godzin.
Przygotowanie i stosowanie
1.Przelej sos do rondelka lub na patelnię.
2.Podgrzej na małym ogniu mieszając ok. 5-8 minut.
3.Dodaj ulubione dodatki.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
Wyprodukowano dla:
Makłowicz i Synowie Sp.z.o.o.
ul. Mickiewicza 20A,
97-438 Rusiec
info@maklowicz.pl
Adres zwrotny
Makłowicz i Synowie Sp.z.o.o.
ul. Mickiewicza 20A,
97-438 Rusiec
info@maklowicz.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 251 kJ / 60 kcal |
Tłuszcz | 1,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 10 g |
w tym cukry | 7,6 g |
Białko | 1,6 g |
Sól | 1,5 g |