Składniki
marchew
*ChNP - Chroniona Nazwa Pochodzenia. Autoryzacja Konsorcjum Parmigiano Reggiano
passata (przecier) z pomidorów Rossoro 20 %
oliwa z oliwek
cebula szalotka
koncentrat pomidorowy 7,1 %
sól
pulpa pomidorowa 60,6 %
ser Parmigiano Reggiano ChNP* (mleko, sól, podpuszczka) 4 %
naturalne aromaty
pieprz czarny
Marka
Mutti
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Sos pomidorowy z serem Parmigiano Reggiano 4 %.
Opis produktu
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed: data na wieczku. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 75
Szerokość - 75
Wysokość - 127
Rodzaj opakowania
Typ - Słoik
Adres producenta
Mutti S.p.A.,
via Traversetolo, 28
43022 Montechiarugolo,
Parma,
Włochy
Adres zwrotny
Mutti S.p.A.,
via Traversetolo, 28
43022 Montechiarugolo,
Parma,
Włochy
Kontakt
Mutti S.p.A.
Adres kontaktowy
via Traversetolo, 28
43022 Montechiarugolo,
Parma,
Włochy
Oświadczenia żywieniowe
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Informacje dot. stylu życia
Bez dodatku cukru
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g |
---|---|
Energia | 282 kJ / 67 kcal |
Tłuszcz | 3.5 g |
- w tym kwasy nasycone | 1.0 g |
Węglowodany | 5.0 g |
- w tym cukry | 4.8 g |
Białko | 3.1 g |
Sól | 0.88 g |