Instrukcje dotyczące przygotowania
1) Zawartość torebki wsyp do 300 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj.
2) Doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez ok. 1 minutę mieszając. Udekoruj natką pietruszki.
Opis marketingowy
Sos pomidorowy Amino jest doskonałym dodatkiem do tradycyjnie polskich dań mięsnych. Idealnie komponuje się m. in. z gołąbkami czy pulpetami.
Sosy Amino powstają z najwyższej jakości suszonych warzyw, przypraw oraz innych suchych składników. Suszenie jest naturalną metodą zapewnienia trwałości produktów spożywczych.
Składniki
skrobia, koncentrat pomidorowy* (20%), cukier, mąka PSZENNA, sól, zamiennik soli^, tłuszcz palmowy, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy i guanylan disodowy; hydrolizowane białka roślinne, cebula (2,1%), papryka, maltodekstryna, ekstrakt drożdżowy, czosnek, syrop glukozowy, pieprz, białka MLEKA, LAKTOZA, aromaty (w tym MLEKO). Może zawierać jaja, seler i gorczycę.
*z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony
^z naturalnej mineralnej soli potasowej
Sposób przechowywania
chronić przed światłem, przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Nazwa producenta
Unilever Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 1 g |
Zawartość białek | 0,9 g |
Zawartość błonnika | 0,5 g |
Cukry | 3,2 g |
Zawartość węglowodanów | 7 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 0,5 g |
Wartość energetyczna kJ | 157 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 37 kcal |
W porcji 34 g | |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0,5 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 118 kJ |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 28 kcal |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,5 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 2,4 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 5,3 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 0,7 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,75 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,2 g |