Składniki
glukoza
woda
mąka kukurydziana
oliwa z oliwek
alkohol etylowy
mąka pszenna
sól
olej rzepakowy
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)
drożdże
białko pszenne
skrobia pszenna
Tekst oznakowania alergenów
Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.
Marka
Henglein
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Spód do pizzy. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.
Cechy
świeży, na papierze do pieczenia
Opis produktu
Odpowiednie dla wegetarian.
O marce
25 lat Henglein
Dodatkowe informacje
Konkurs foto
Szczegóły na: www.henglein.pl
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Zużyć zaraz po otwarciu. Zawiera surowe składniki. upiec przed spożyciem.
Warunki przechowywania
Maks. temp. °C - 8
Min. temp. °C - 2
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +8 °C.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 323
Głębokość - 36
Wysokość - 68
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Wyprodukowano przez:
HENGLEIN GmbH
dla:
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl
Adres zwrotny
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl
Adres kontaktowy
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
Kontakt
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
Informacje dot. stylu życia
Produkt odpowiedni dla wegetarian
Przepisy
Propozycje przygotowania pizzy:
1. Pizza włoska (jak na opakowaniu): cząstki pomidorów, pieczarki, czarne oliwki, upieczoną pizze udekorować świeżą rukolą.
2. Pizza z kurczakiem: kawałki piersi z kurczaka (wcześniej podsmażone), cebula, papryka, kukurydza, oregano, bazylia.
3. Pizza z szynką i salami: szynka, salami, cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, oregano, bazylia.
4. Pizza specjalna: przed nałożeniem dodatków posypać serem mozzarella, następnie szynka, salami, bekon, cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, pokrojone (ugotowane) jajko, oregano, bazylia.
5. Pizza z tuńczykiem: tuńczyk, pieczarki, cebula, papryka, bazylia, oregano.
6. Pizza wegetariańska: cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, bakłażan, brokuł, czosnek, kukurydza, świeży ogórek, oregano, bazylia.
Przed nałożeniem składników ciasto posmarować sosem pomidorowym. Przepis na sos na opakowaniu.
Udekorowaną pizzę posypać tartym serem, najlepiej mozzarella.
Propozycja przygotowania sosu:
Należy użyć: 150 ml koncentratu, sosu pomidorowego lub ketchupu, 2-3 łyżki oleju, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz, czosnek, oregano, bazylia i tymianek do smaku. Wszystko wymieszać, posmarować ciasto pozostawiając brzegi ok. 1 cm.
Kraj
Kraj pochodzenia - Niemcy
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 7 - Inne (Tworzywa sztuczne)
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Niemczech
Adres internetowy
www.henglein.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1126 kJ/267 kcal |
Tłuszcz | 5,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Węglowodany | 45 g |
w tym cukry | 2,5 g |
Białko | 6,6 g |
Sól | 1,9 g |