Opis marketingowy
Spody tortowe ciemne 3-wartwowe przekładane pergaminem
Składniki
mąka pszenna, cukier, pasteryzowana masa jajowa, syrop glukozowo - fruktozowy, skrobia pszenna, substancje utrzymujące wilgoć: sorbitol, glicerol; kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12% (2%), olej rzepakowy, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry poliglicerolu; sól, regulator kwasowości: octany sodu; aromat naturalny.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Nazwa producenta
Denis Foods
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 1,6 g |
Zawartość białek | 6,4 g |
Cukry | 40 g |
Zawartość węglowodanów | 74 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 4,6 g |
Wartość energetyczna kJ | 1520 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 363 kcal |
W porcji 50 g | |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 3,2 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 182 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 770 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 2,3 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,6 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 37 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 20 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,6 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 9 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 9 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 3 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 14 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 23 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 6 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 10 %RWS |