Składniki
szprot 60 % (ryba*** Sprattus sprattus (SPR), złowione w morzu: Północno-Wschodni Atlantyk FAO 27 lub Morze Bałtyckie FA027 IIId; narzędzie połowowe: włoki pelagiczne (OTM))
sos pomidorowy (40 %) - woda, koncentrat pomidorowy 10 %, cukier, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy, sól, pomidory w proszku, cebula suszona, ekstrakt przypraw (pieprz, ziele angielskie, pietruszka, seler, goździki, chilli), przyprawy, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), ekstrakt papryki
*** nazwa łacińska, obszar i metoda połowu wskazane w numerze partii po literze P
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gluten (pszenica), gorczycę, mleko, jaja, soję.
Marka
Graal
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Konserwa rybna sterylizowana.
Cechy
prosto z natury
omega 3
dzika ryba
ten produkt jest źródłem witaminy D, witaminy B12, kwasów Omega3
O marce
Graal
Dla tych, którzy lubią ryby
Pozostałe informacje
MSC - Certyfikat Zrównoważonego Rybołówstwa MSC, www.msc.org/pl, MSC-C-51908
Produkt spełnia standardy MSC w zakresie zrównoważonego rybołówstwa www.msc.org/pl
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Pszenica - Może zawierać
Ryba - Zawiera
Seler - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 150
Głębokość - 23
Wysokość - 84
Informacje o recyklingu
Pack - Recyclable
Rodzaj opakowania
Typ - Puszka
Adres producenta
GRAAL S.A.,
ul. Zachodnia 22,
84-200 Wejherowo;
Zakład Produkcyjny POLINORD,
ul. Spokojna 3,
Kartoszyno,
84-110 Krokowa
Adres zwrotny
GRAAL S.A.,
ul. Zachodnia 22,
84-200 Wejherowo
Kontakt
GRAAL S.A.
Oświadczenia żywieniowe
Ten produkt jest źródłem witaminy D, witaminy B12, kwasów Omega3
Adres kontaktowy
ul. Zachodnia 22,
84-200 Wejherowo
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 41 - Aluminium
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - złowione w morzu: Północno-Wschodni Atlantyk FAO 27 lub Morze Bałtyckie FA027 IIId; narzędzie połowowe: włoki pelagiczne (OTM). Wyprodukowano w Polsce
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 458 kJ/109 kcal |
Tłuszcz | 4,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,6 g |
Węglowodany | 5,6 g |
w tym cukry | 4,1 g |
Białko | 12 g |
Sól | 1,4 g |
Witamina D | 13,00 µg (260 %**) |
Witamina B12 | 6,12 µg (245 %**) |
kwasy Omega 3: | |
EPA | 21,50 mg |
DHA | 34,40 mg |
** dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej) |