Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Znany i lubiany ser twarogowy klinek z MLEKOVITY zyskał nową wersję: bez laktozy. Twaróg półtłusty klinek bez laktozy zachowuje to, co w mleku najcenniejsze: wyjątkowe bogactwo białka, witamin i składników mineralnych, a jednocześnie może być spożywany przez konsumentów cierpiących na nietolerancję laktozy. Są smaczne i lekkostrawne, stanowią podstawę każdej zbilansowanej diety. Doskonałe na każdą porę dnia i każdą okazję: zarówno na codzienne kanapki, do tradycyjnych pierogów, naleśników, jak również do smakowitych ciast i deserów.
Składniki
mleko pasteryzowane, kultury bakterii
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 8 °C
Nazwa producenta
SM Mlekovita
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,1 g |
Zawartość białek | 17 g |
Cukry | 4 g |
Zawartość węglowodanów | 4 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 2,6 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 4 g |
Wartość energetyczna kJ | 505 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 120 kcal |