Składniki
twaróg
Marka
Président
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Twaróg 4 % tłuszczu.
Cechy
wyprodukowano w Polsce z polskiego mleka
nie wymaga mielenia
Opis produktu
Do ciast i naleśników.
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +6 °C. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 24 godziny. Występowanie serwatki jest naturalne dla twarogu.
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 2
Maks. temp. °C - 6
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 131
Szerokość - 133
Wysokość - 135
Rodzaj opakowania
Typ - Nieokreślone opakowanie
Adres producenta
Wyprodukowano na zlecenie
Lactalis Polska Sp. z o.o.
ul. Olkuska 7,
02-604 Warszawa
Opinie na temat produktu prosimy kierować na adres: jakosc@lactalis.pl
Adres zwrotny
Lactalis Polska Sp. z o.o.
ul. Olkuska 7,
02-604 Warszawa
Opinie na temat produktu prosimy kierować na adres: jakosc@lactalis.pl
Adres kontaktowy
ul. Olkuska 7,
02-604 Warszawa
Kontakt
Lactalis Polska Sp. z o.o.
Przepisy
Krakowski sernik z kratką
Składniki
Kruche ciasto:
- 1,5 szklanki mąki krupczatki (może być tortowa)
- 100 g masła
- 2 żółtka
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- ¼ szklanki cukru
- 1-2 łyżki kwaśnej śmietany 12 %
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Masa serowa:
- 1 kg Twarogu Sernikowego Président
- 8 jaj
- Masło 200 g
- 250 g cukru
- 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżka mąki pszennej
- Cukier wanilinowy
- Starta skórka pomarańczowa, można dodać rodzynki
Sposób przyrządzania
Zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki na 30 min.
Żółtka utrzeć z masłem, cukrem i cukrem wanilinowym, połączyć z serem, dodać skórkę pomarańczową i rodzynki, wszystko wymieszać. Dodać mąkę ziemniaczaną i pszenną. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie dodać do masy serowej. 2/3 ciasta rozwałkować i rozłożyć na spodzie blachy, nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego do 200 °C piekarnika, piec 15 min. Następnie na spód wlać masę serową, na wierzchu ułożyć kratkę z wałeczków z pozostałej części ciasta. Piec ok. 60-70 min. w temperaturze 180 °C.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Kraj pochodzenia głównego składnika - Polska
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce z polskiego mleka
Email kontaktowy
jakosc@lactalis.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 384 kJ / 92 kcal |
Tłuszcz | 4,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,8 g |
Węglowodany | 4,2 g |
w tym cukry | 3,9 g |
Białko | 9,7 g |
Sól | 0,10 g |