Składniki
wiśnie bez pestek
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Marka
Hortex
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Wiśnie. Produkt głęboko mrożony.
Cechy
źródło błonnika
100 % natury
O marce
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Borówka amerykańska
Hortex Maliny
Hortex Truskawki
Dodatkowe informacje
Więcej pysznych przepisów na:
www.hortex.pl
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania
Gotowe do spożycia po rozmrożeniu. Owoce mogą być również użyte do: ciast, lodów, bitej śmietany, galaretek, kompotów czy koktajli.
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 1 dzień
** -12 °C - 2 tygodnie
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
Wiśnie są drylowane maszynowo i pomimo dołożenia z naszej strony wszelkich starań, mogą sporadycznie zawierać pestki bądź ich fragmenty.
Adres kontaktowy
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Oświadczenia żywieniowe
źródło błonnika
Kontakt
Polski Ogród sp. z o.o.
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 235
Głębokość na półce - 30
Wysokość na półce - 210
Waga od dostawcy
Waga brutto - 477
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Głębokość - 30
Szerokość - 235
Wysokość - 210
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Pasztet z wiśniami
Składniki:
- Wiśnie Hortex - 150 g
- 1 kg mięsa z udek kurczaka
- 300 g wędzonego boczku
- 100 g wątróbek drobiowych
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- 1 jajko
- 10 ziarenek pieprzu
- 5 ziarenek ziela angielskiego
- 3 liście laurowe
- 1 gwiazdka anyżu
- sól, pieprz
Gotowe w 120 minut
Przygotowanie:
Obrane i pokrojone na kawałki cebule, marchewki i pietruszki włóż do garnka wraz z udkami i boczkiem i zalej ok. 2 l wody. Dodaj przyprawy i gotuj tak długo, aż mięso stanie się miękkie. Wyjmij je do przestudzenia, a do bulionu włóż wątróbki i znowu gotuj kilka minut. Następnie odcedź warzywa i wątróbkę (wywar zachowaj) i oddziel mięso od kości.
Przestudzone warzywa i obrane mięso dokładnie zmiel i wymieszaj z jajkiem, doprawiając solą i pieprzem. Jeśli mięso jest za suche możesz dodać odrobinę wywaru z gotowania. Na koniec do masy dodaj odsączone wiśnie i przełóż ją do podłużnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wygładzony po wierzchu pasztet włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 °C i piecz przez godzinę.
Recykling - pozostały tekst
Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 4 - LDPE
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 206 kJ / 49 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 9,9 g |
w tym cukry | 9,9 g |
Błonnik | 1,0 g |
Białko | 0,9 g |
Sól | 0 g |