Składniki
barwnik: karmel amoniakalny
tłuszcz palmowy
mąka PSZENNA
Marka
Knorr
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Zasmażka błyskawiczna ciemna
Cechy
pomaga zagęszczać
nie powoduje powstawania grudek
błyskawiczna zasmażka Knorr zastępuje zasmażkę wykonaną tradycyjnym, domowym sposobem
Opis produktu
Nie powoduje powstawania grudek!
Błyskawiczna zasmażka Knorr zastępuje zasmażkę wykonaną tradycyjnym, domowym sposobem. Ciemna zasmażka błyskawiczna Knorr to idealna baza do przygotowania ciemnych sosów (w tym szczególnie pieczeniowego) i kremowych zup. Jej zastosowanie umożliwia nadanie odpowiedniej konsystencji i wydobycie pełnego smaku. Ciekawym urozmaiceniem podczas przygotowywania potrawy z użyciem zasmażki może być dodanie do niej czerwonego wina, śmietany, przecieru pomidorowego.
Do zagęszczania sosów, zup, potraw z warzyw, ryb i drobiu.
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
1. Doprowadź danie do wrzenia.
2. Dodaj za pomocą łyżki odpowiednią ilość zasmażki do gotującego dania i dokładnie wymieszaj.
3. Gotuj przez jedną minutę, ostrożnie mieszając.
Sugerowane proporcje:
- na 0,25 l sosu około 2 pełnych łyżek stołowych zasmażki (25 g)
- na 0,5 l zupy około 3 pełnych łyżek stołowych zasmażki (35 g)
- na 0,5 l bardzo gęstej zupy około 4 pełnych łyżek stołowych zasmażki (50 g)
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 47
Wysokość - 143
Szerokość - 92
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres producenta
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Adres zwrotny
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia : 1 impuls wg taryfy operatora.
Odwiedź: www.przepisy.pl
Adres kontaktowy
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Kontakt
Unilever Polska Sp. z o.o.
Przepisy
Przepis na sos z leśną nutką.
Składniki:
1 mała marchew i cebula,
kawałek wędzonego boczku,
kilka pieczarek,
5 suszonych śliwek,
gałązka rozmarynu,
1 kostka Bulionu grzybowego Knorr,
1/4 szklanki czerwonego wytrawnego wina,
3 łyżki Zasmażki ciemnej Knorr.
Przygotowanie:
Rozpuść 1 kostkę Bulionu grzybowego Knorr w 0,5 l wrzącej wody i odstaw na bok. Pokrój w paski marchew, cebulę, boczek, pieczarki i śliwki. Podsmaż boczek bez tłuszczu z cebulą. Dodaj marchew, pieczarki i śliwki i duś przez chwilę. Wlej wino i gotuj przez 3 minuty. Całość rozprowadź przygotowanym bulionem grzybowym, dodając gałązkę rozmarynu i gotuj kolejne 5 minut. Teraz wsyp Zasmażkę ciemną Knorr, zagotuj i dopraw do smaku. Wspaniale komponuje się z roladą nadziewaną suszem owocowym lub grzybami, dziczyzną czy stekiem z rusztu.
Telefon kontaktowy
801109387
Adres internetowy
www.przepisy.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g produktu |
---|---|
Energia | 2381 kJ / 575 kcal |
Tłuszcz | 40 g |
w tym kwasy nasycone | 30 g |
Węglowodany | 47 g |
w tym cukry | 0,7 g |
Błonnik | 2,5 g |
Białko | 6,2 g |
Sól | <0,01 g |